Jaunas širdyje (Young@Heart)

Aistė Pranckevičienė, 2008-11-18

Jaunas širdyje (Young@Heart) yra 2007 metais Stephen Walker sukurtas dokumentinis filmas apie senų žmonių chorą. Tai nepaprastas choras. Vidutinis choro dalyvių amžius yra 81 metai ir jie dainuoja klasikines roko dainas!

Kodėl būtent šis filmas? Paskutinę paskaitą, kai žiūrėjome filmą “Iris”, iš studentų išgirdau šiek tiek liūdesio ir nerimo, susijusio su senatve, todėl labai norėjosi parodyti ne  vien senatvės blogąją pusę – ligas ir mirtį – bet ir senatvės grožį bei pozityvumą. Būtent toks ir yra šis filmas. Filmas pilnas tikrų paprastų žmonių pasakojimų apie savo gyvenimą, tikrų atradimų, nesuvaidinto humoro, kurio pagrindinis objektas yra mirtis. Filme gražiai atsiskleidžia kiek kitokia seno žmogaus pasaulio suvokimo perspektyva, kuri padeda ramiai priimti savo ligas ir netektis.

Apie šį filmą nesinori daug pasakoti. Tiesiog atidžiai įsiklausykite, ką kalba jo herojai.

1 Comments so far ↓

  1. 2009
    May
    03
    10:29
    Laima Jan

    Labai įdomus skyrelis. Šaunu, kad Autorius/autoriai į kiną, kuris yra platus, kaip vandenynas, žvelgia per psichoterapijos prizmę. Būtinai pasižiūrėsiu šį filmą apie senukų chorą, nes dar nesu jo mačiusi. Ačiū ir sėkmės tęsti pradėta!